9 d'octubre de 2013

EL JOC DE L’HORTA

Educación Primaria
Educació Primària
Primary School Education

Presentación
Se trata de un juego educativo que trata de explicar algunos aspectos de la exposición permanente Horta&Marjal, del Museu Valencià d’Etnologia.

Planteamiento
Pensado como un juego de mesa, está inspirado en el conocido juego de La Oca. El objetivo del mismo es que los alumnos conozcan la forma de vida en las zonas de huerta del País Valenciano y se conciencien de la importancia y dependencia que tienen los labradores de un recurso tan limitado y escaso como es el agua.

Desarrollo de la actividad
Cuando lleguen al museo los alumnos realizan una visita guiada a la sala Horta&Marjal. Esta visita tiene una duración de media hora. A continuación, en un espacio de la propia sala, podrán jugar al Joc de l’Horta, lo que supondrá otra media hora de tiempo. Por último, pueden disponer de tiempo libre en los patios para almorzar. Se obsequiará a los colegios que participen con un ejemplar del juego.
Destinatarios: Alumnado de 1º a 6º de Primaria.
Número de participantes: Un mínimo de 10 y un máximo de 50.
Duración: Una hora y media aproximadamente.

Presentació

És un joc educatiu que tracta d’explicar alguns aspectes de l’exposició permanent «Horta & Marjal», del Museu Valencià d’Etnologia.

Plantejament
Pensat com un joc de taula, està inspirat en el conegut joc de l’Oca. L’objectiu és que els alumnes coneguen la forma de vida a les zones d’horta del País Valencià i es consciencien de la importància i la dependència que tenen els llauradors d’un recurs tan limitat i escàs com és l’aigua.

Desenvolupament de l’activitat
En arribar al museu els alumnes fan una visita guiada a la sala Horta & Marjal. La visita té una duració de mitja hora. A continuació, en un espai d’esta mateixa sala, podran jugar al Joc de l’Horta, i això suposarà mitja hora més de temps. Finalment, poden disposar de temps lliure en els patis per a esmorzar. S’obsequiarà els col·legis que hi participen amb un exemplar del joc.

Destinataris: Alumnat de 1r a 6é de Primària.
Nombre de participants: Un mínim de 10 i un màxim de 50.
Duració: Una hora i mitja, aproximadament.

 

Presentation

This is an educational game whose aim is to explain some aspects of the permanent exhibition Horta&Marjal, of the Museum Valencià d’Etnologia.

Proposal
Designed as a board game, it is inspired by the well-known La Oca (similar to Snakes and Ladders) game. Its objective is for students to learn about the way of life in the huerta (fertile region) of the Community of Valencia and to make them aware of the importance of such a limited and scarce resource as water and the farmers’ dependence on it.

Development of the activity
When they arrive at the museum, the students are taken on a guided tour of the Horta&Marjal room. This visit lasts for half an hour. Then, in an area of the same room they will be able to play the Joc de l’Horta, which will take another half hour. Finally, they will have free time in the yards to have lunch. All schools participating will be given a copy of the game.

Target group:Students from 1st to 6th year primary education.
Number of participants:A minimum of 10 and maximum of 50.
Duration: Approximately one and a half hours.

Posts relacionats
Comments

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>